Olimme oppilaiden kanssa adventtikirkossa. Se oli kaunis tapahtuma. Ystävällinen, jo aikuisikään ehtinyt pappi kertoi lapsille adventtiajan odotuksesta.  Sanoma on tuttu. Itselleni jo pian puolivuosisadan ajan.

Katselin näitä ihmislapsia juhlallisessa ympäristössä. Kuinka tarkkaavaisia he olivatkaan papin puhetta kuunnellessaan. Pienissä päissä raksutti monenlaisia asioita; ihmetystä, jännitystä, uteliaisuutta. Helppo oli kuvitella, että kaikkein tärkeimpänä oli kuitenkin tutun ja turvallisen sanoman kuuleminen. Tieto siitä, että hiljentymisen aika on taas tullut.

Tätä seesteistä tilannetta katsellessani tuli taas mieleen ne, jotka säälittävässä heikkoudessaan yrittävät estää tämänkaltaiset tapahtumat. Omaa kaikkitietävää asennettaan tarjoten pyrkivät poistamaan lapsilta mahdollisuuden kokea myös hengellisiä asioita.

Suureen ääneen nämä jumalansa hylänneet levittävät aatettaan. He kyllä tietävät, mikä nykyaikana on kellekin parasta. He puhuvat suureen ääneen suvaitsevaisuudesta kuitenkaan huomaamatta, että juuri sillä hetkellä he sortuvat pahanlaatuiseen suvaitsemattomuuteen.

Mistä he hankkivat oikeutuksensa tähän kaikkeen? Ovatko he niin  suuria ja viisaita, että asettuvat Jumalan tilalle oman lähiympäristönsä; kenties vähitelleen koko maailman mielipidejohtajiksi. Omasta mielestään heillä on valta jo nyt estää muita ihmisiä toimimasta omien vakaumustensa mukaan.

Tämä äänekkäitten joukko ei ole suuri. Kyseessä on onneksi pieni vähemmistö ihmisistä. Valiettavasti vain media on sortunut tämän äärijoukon puhetorveksi. Varsinkin valistuneet naistoimittajat tuntevat olevansa maailman napoja ja tulevaisuuden sanansaattajia omissa kommenteissaan. Heillä on valta ja voima. Onneksi ei kuitenkaan kunnia. Ja vielä suuremmaksi onneksi: ei ainakaan iankaikkisesti.

Vastuuntuntoiset vanhemmat, älkää antako tämän joukon pompottaa itseänne ja perheitänne. Pitäkää kiinni perinteisestä. Maailma oli ennen parempi paikka .

Sen vanhan ja turvallisen saa vielä takaisin. Hullumpi ei ole arvomaailma: koti, uskonto,isänmaa.

" Antakaan lasten tulla minun tyköni, sillä senkaltaisten on taivasten valtakunta".

Mies Hämeestä